Elke zaterdag geopend
Van 10:30u - 12:00u en
van 12:30u - 16:00u
De molen in het nieuws.
Binnenkort meer informatie.
Bezoekadres:
Kerkeveldweg 1
5954 NG Beesel
Postadres:
St. Jorisstraat 36
5954 AP Beesel
Molenaars:
Joep Derckx : 06-42869898/ 077-4741390
Paul Sijben : 077-3732773
Thijs Bovendeerd: 0475-502879
Hennie Sloesen : 077-
Voor de echte liefhebbers van molens.
Er zijn diverse mooie molenboeken te koop aangeboden waaronder het theoretisch en practisch Groot Molenboek van G.Krook
Bij interesse neem contact op met Dhr J Derckx tel 0642869898
Zie onderstaande foto's
Nieuw 2 recepten uit Drente van de Nijenveense molen
Roggebrood met Karnemelk, wie wil deze laatste proberen en een recensie doormailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Brood 500 gr |
|
Brood 750 gr |
1.2 dl |
Karnemelk |
1.75 dl |
4 eetlepels |
Water |
6 eetlepels |
1 eetlepel |
Plantaardige olie |
1 ½ eetlepel |
2 eetlepels |
Melassestroop |
3 eetlepels |
1 ½ theelepels |
Karwijzaad |
2¼ theelepel |
¼ theelepel |
Zuiveringszout |
¼ theelepel |
1 theelepel |
Zout |
1½ theelepel |
180 gr |
Broodbloem |
270 gr |
75 gr |
Roggemeel |
125 gr |
1 ½ theelepel |
gist |
2¼ theelepels |
Naar keuze ½ eetlepel broodverbeteraar
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in de door de fabrikant van uw machine aanbevolen volgorde in de broodvorm
Stel in op volkorenbrood, medium korts en druk op start
Roggebrood
Een stevig en heerlijk brood voor sandwiches of canapés
Brood 500 gr |
|
Brood 750 gr |
1.75 dl |
Melk |
1.8 dl |
1 eetlepel |
Plantaardige olie |
1 ½ eetlepel |
2 eetlepels |
Melassestroop |
3 eetlepels |
½ theelepel |
Zout |
¾ theelepel |
2 eetlepels |
Cacao |
3 eetlepels |
2 theelepels |
Karwijzaad |
1 eetlepel |
40 gr |
Broodbloem |
60 gr |
100 gr |
Roggemeel |
150 gr |
50 gr |
Volkorenmeel |
75 gr |
2 eetlepels |
Maïsmeel |
3 eetlepels |
2 theelepels |
gist |
1 eetlepel |
Naar keuze ½ eetlepel broodverbeteraar
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in de door de fabrikant van uw machine aanbevolen volgorde in de broodvorm
Stel in op volkorenbrood, medium korts en druk op start
Neem als u baguettes wilt maken na de eerste kneding het deeg uit de machine en druk er de lucht uit.
Verdeel het deeg in 2 even grote stukken.
Rol elk stuk tot een dikke rol van circa 20 cm lang voor het recept van 500 gr en 25 cm voor het recept van 750 gr.
Leg de baguettes op een met maismeel bestrooide bakplaat.
De het deeg losjes af en zet het op een warme plek tot het deeg in volume verdubbeld is.
Bak de baguettes circa 25 min in een op 180°C voorverwarmde oven, of tot de stokbroden knapperig zijn en bij kloppen hol klinken.
De Stichting beheert de molen "De Grauw Beer", zorgt voor het onderhoud en de exploitatie daarvan en regelt de financiën. Uiteraard onderhoudt zij de contacten met de vrijwillige molenaars en molengidsen en is de bindende factor met de gemeente.
Zij wenst u veel lees- en kijkplezier en heten u, mede namens de molenaars, van harte welkom op de molen.