Elke zaterdag geopend

Van 10:30u - 12:00u en
van 12:30u - 16
:00u

Bezoekadres: 5954 NG Beesel
Kerkeveldweg 1

Voor de echte liefhebbers van molens.

Er zijn diverse mooie molenboeken te koop aangeboden waaronder het theoretisch en practisch Groot Molenboek van G.Krook

Bij interesse neem contact op met Dhr J Derckx tel 0642869898

Zie onderstaande foto's

Vanaf 02 April 2022 zijn we weer open voor rondleidingen

Ook is het ook weer mogelijk om in onze verblijfsruimte te genieten van een lekker stuk vlaai met koffie, thee 

 

De molen in het nieuws.

Binnenkort meer informatie.

Bezoekadres:

Kerkeveldweg 1
5954 NG Beesel

Postadres:

St. Jorisstraat 36
5954 AP Beesel

Molenaars:

Joep  Derckx :  06-42869898/ 077-4741390
Paul Sijben : 077-3732773
Thijs Bovendeerd: 0475-502879
Hennie Sloesen : 077-

Subcategorieën

Voor de echte liefhebbers van molens.

Er zijn diverse mooie molenboeken te koop aangeboden waaronder het theoretisch en practisch Groot Molenboek van G.Krook

Bij interesse neem contact op met Dhr J Derckx tel 0642869898

Zie onderstaande foto's

Nieuw 2 recepten uit Drente van de Nijenveense molen

Roggebrood met Karnemelk, wie wil deze laatste proberen en een recensie doormailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Brood 500 gr

 

Brood 750 gr

1.2 dl

Karnemelk

1.75 dl

4 eetlepels

Water

6 eetlepels

1 eetlepel

Plantaardige olie

1 ½ eetlepel

2 eetlepels

Melassestroop

3 eetlepels

 1 ½ theelepels

Karwijzaad

2¼ theelepel

¼ theelepel

Zuiveringszout

¼ theelepel

1 theelepel

Zout

1½ theelepel

180 gr

Broodbloem

270 gr

75 gr

Roggemeel

125 gr

1 ½ theelepel

gist

2¼ theelepels

Naar keuze ½ eetlepel broodverbeteraar

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in de door de fabrikant van uw machine aanbevolen volgorde in de broodvorm
Stel in op volkorenbrood, medium korts en druk op start

 

 

Roggebrood 

Een stevig en heerlijk brood voor sandwiches of canapés

Brood 500 gr

 

Brood 750 gr

1.75 dl

Melk

1.8 dl

1 eetlepel

Plantaardige olie

1 ½ eetlepel

2 eetlepels

Melassestroop

3 eetlepels

½ theelepel

Zout

¾ theelepel

2 eetlepels

Cacao

3 eetlepels

2 theelepels

Karwijzaad

1 eetlepel

40 gr

Broodbloem

60 gr

100 gr

Roggemeel

150 gr

50 gr

Volkorenmeel

75 gr

2 eetlepels

Maïsmeel

3 eetlepels

2 theelepels

gist

1 eetlepel

Naar keuze ½ eetlepel broodverbeteraar

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in de door de fabrikant van uw machine aanbevolen volgorde in de broodvorm
Stel in op volkorenbrood, medium korts en druk op start

 

Neem als u baguettes wilt maken na de eerste kneding het deeg uit de machine en druk er de lucht uit.
Verdeel het deeg in 2 even grote stukken.
Rol elk stuk tot een dikke rol van circa 20 cm lang voor het recept van 500 gr en 25 cm voor het recept van 750 gr.
Leg de baguettes op een met maismeel bestrooide bakplaat.
De het deeg losjes af  en zet het op een warme plek tot het deeg in volume verdubbeld is.
Bak de baguettes circa 25 min in een op 180°C voorverwarmde oven, of tot de stokbroden knapperig zijn en bij kloppen hol klinken.

Stichting Korenmolen "De Grauwe Beer"

De Stichting beheert de molen "De Grauw Beer", zorgt voor het onderhoud en de exploitatie daarvan en regelt de financiën. Uiteraard onderhoudt zij de contacten met de vrijwillige molenaars en molengidsen en is de bindende factor met de gemeente.
Zij wenst u veel lees- en kijkplezier en heten u, mede namens de molenaars, van harte welkom op de molen.

Contact

Bezoekadres: 5954 NG Beesel
Kerkeveldweg 1
Postadres: 5954 AP Beesel
St. Jorisstraat 36
E-mailadres:
info@grauwebeer.nl